Diensten

JOIFF-accreditatie Spinel

10 jul

 

In samenwerking met Spinel Veiligheidscentrum heeft H2K het trainingscentrum in Dordrecht voorgedragen voor JOIFF-accreditatie. In mei heeft de audit plaatsgevonden en vanaf 31 mei 2017 is Spinel Veiligheids- centrum officieel een JOIFF-geaccrediteerd trainingscentrum.

Wat is JOIFF
JOIFF is een onafhankelijke, internationale, non-profit organisatie opgericht in 1990 door brandweermensen werkzaam in de Britse (petro-)chemische industrie. Het doel van JOIFF is het ontwikkelen van internationale standaarden op het gebied van industriële veiligheid, om daarmee de kwaliteit en veiligheid in de industrie te verbeteren.

JOIFF-accreditatie
De standaarden hebben o.a. betrekking op het vakbekwaam worden en blijven. JOIFF-geaccrediteerde opleidin- gen en trainingen zijn internationaal herkenbaar doordat de kwaliteit van de programma’s, de docenten en met deze accreditatie ook de trainingslocatie, door een onafhankelijke organisatie wordt getoetst en gewaarborgd.

JOIFF geaccrediteerde programma’s
Samen met gerenommeerde partners als Marsh Risk Consulting en Dr. Sthamer, een van de wereldleiders als het gaat om de productie van blusschuimen, heeft H2K diverse meerdaagse, JOIFF-geaccrediteerde trainingen ontwikkeld zoals:

- Industrial Safety and Emergency Response training;
- Integrated Fire Safety of IBC’s & Intermodals;
- Foam School.

JOIFF geaccrediteerd oefencentrum
Met de JOIFF-accreditatie van Spinel Veiligheidscentrum kan H2K ook de door JOIFF zelf ontwikkelde opleidingen en trainingen organiseren en uitvoeren. Daarmee kan H2K haar industriële klanten nog beter van dienst zijn en wordt Spinel Veiligheidscentrum nog interessanter voor nationale, maar met name ook voor internationale bedrijven.

De samenwerking tussen Spinel Veiligheidscentrum en H2K op het gebied van het faciliteren, organiseren en uitvoeren van industriële opleidingen en trainingen wordt hiermee uitgebreid en versterkt. Wij zijn trots op dit resultaat en bedanken alle medewerkers van Spinel Veiligheidscentrum en H2K voor hun bijdrage aan de totstandkoming van deze accreditatie.